מתכוני השוק - מיטב המטעמים של השווקים בארץ

מאת נמרוד שטרן

מתכון חלומי למלבי, תתכוננו לקצור מחמאות​

המצרכים ל 8 מנות מלבי: 

  • ליטר חלב/ חלב קוקוס
  • מעט שמנת מתוקה/ קרם קוקוס
  • 0.3 כוס סוכר
  • 4 כפות קורנפלור
  • 10 גר’ ג’לטין 
  • כפית תמצית וניל איכותית / כף מי ורדים- לא חובה

לתוספות: 

  • רוטב אדום – מכינים מתרכיז פטל ומעט מי ורדים/ קרמל/ סירופ לימוני
  • שברי אגוזים,בוטנים מסוכרים, פתיתי קוקוס, עוגיות מפוררות, מה שבא לכם ! 

אופן הכנה: 

  1. מניחים את הג’לטין ברבע כוס מים ומערבבים היטב.
  2. מערבבים את החלב, השמנת והסוכר בסיר על אש נמוכה.
  3. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, מספר דקות עד שמסמיך מעט.
  4. מוסיפים את הג’לטין לתוך הסיר ובוחשים היטב עוד שתי דקות.
  5. מורידים מהאש. בוחשים מעט ולאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים תמצית וניל/ מי ורדים. 
  6. מעבירים לצלוחיות עגולות בגודל רצוי, ומבקררים כ- 4 שעות עד התייצבות המלבי.
  7. מגישים עם רטבים ותוספות- מעל/ בצד. בתאבון! 

מוזמנים לשתף את המתכון שלנו ברשתות החברתיות

מתכון לפלאפל טבעוני, הכי טעים שיש

מאת תאיר רוזנבלט

מצרכים ל- 50-60 כדורי פלאפל: 

  • 0.5 ק”ג גרגרי חומוס יבשים מסוג בולגרי (גדול)
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה 
  • 1 בצל גדול
  • 8 שיני שום
  • פלפל חריף ירוק, בקיץ ניתן חצי בלבד
  • מעט מים
  • כף כמון 
  • כף שומשום
  • כף קצח
  • כף מלח
  • חצי כפית סודה לשתייה

אופן ההכנה:

  1. משרים במים את גרגירי החומוס למשך לילה (12 שעות לפחות). שומרים מכוסה במים לכל התקופה וכן בניילון נצמד. שומרים במקום קריר. 
  2. לאחר ההשריה, מסננים ושוטפים את הגרגירים. אין צורך בבישול.
  3. מתחילים לחמם סיר בעל תחתית עבה עם שמן עמוק.
  4. טוחנים (בבלנדר טוב או במטחנת בשר) את החומוס יחד עם הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל, השום והפלפל החריף. 
  5. מוסיפים לתערובת הטחונה את שאר המרכיבים- התבלינים, הסודה לשתיה והמים ומערבבים היטב.
  6. יוצרים כדורים ומטגנים בשמן. בתאבון ! 

מוזמנים לשתף את המתכון שלנו ברשתות החברתיות

מתכון לבורקס פילו במילוי תרד או חצילים

מאת נמרוד שטרן

מצרכים ל 24 יח’

  • 12 דפים של עלי פילו, מופשרים על פי הוראות יצרן
  • 150 גרם עלי תרד / מחית חציל קלוי מסוננת היטב
  • 1 ביצה
  • 250 גרם גבינת “טוב טעם” או גבינה לבנה 9% מסוננת מהנוזלים
  • 100 גרם גבינה בולגרית רכה
  • 50 גרם פתיתי גבינה צהובה או קשקבל או פרמזן
  • מלח ופלפל
  • ספריי שמן/ שמן/חמאה מומסת 
  • שומשום / קצח לקישוט

אופן הכנה: 

  1. להכנת עלי התרד יש לטגנם קלות עם מעט שמן עד צמצום העלים (2-3 דקות). מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.
  2. מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. מערבבים בקערה את כל הגבינות, הביצה והתרד או החציל, מתבלים במלח ופלפל
  4. פורסים את דפי בצק הפילו על משטח עבודה- כדאי לכסות במגבת כדי למנוע ייבוש. 
  5. מרססים בספרי שמן / מורחים שמן /חמאה מומסת על דף ראשון ומניחים מעליו דף שני. מברישים גם את הדף השני
  6. פורסים ל-4 רצועות שוות. בסוף כל רצועה מניחים כף ממלית הגבינות.
  7. מקפלים את הרצועות למשולשים: מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד סוף הרצועה. ממשיכים עם כל שאר הרצועות.
  8. מניחים את המשולשים על תבנית עם נייר אפיה, מברישים בשמן /ספריי ומפזרים מעל מעט שומשום/ קצח לקישוט.
  9. אופים בתנור בין 15-20 דק’ עד הזהבה. בתאבון ! 

מוזמנים לשתף את המתכון שלנו ברשתות החברתיות